Opkomsttijden 

Wij willen graag laten zien dat Tasmania één groep is, dit doen wij door elke week met zijn allen te openen. Hoe laat de opkomst afloopt is echter wel per speltak verschillend: 

Zomerseizoen (mei t/m okt) 
Dolfijnen: 11:00 tot 15:00 
Zeeverkenners:11:00 tot 16:00 
Wilde Vaart: 11:00 tot 16:00 

Winterseizoen (nov t/m april) 
Dolfijnen: 11:00 tot 14:00 
Zeeverkenners: 11:00 tot 15:00 
Wilde Vaart: 11:00 tot 15:00 

Uniform

Net als vele andere (sport) verenigingen hebben wij kledingvoorschriften. Tijdens opkomsten dragen de leden een blauwe blouse, scoutfit, met hierop de juiste insignes, de groepsdas en een blauwe (spijker)broek. Het uniform is te koop bij de scoutshop. Een scoutshop is te vinden in bijvoorbeeld Vlaardingen of Rotterdam. https://www.scoutshop.nl/  

Naast het uniform dat te koop is bij een scoutshop, hebben wij onze eigen groepstruien en t-shirts. Deze kunnen bij het bestuur besteld worden. Deze dragen wij gedurende de opkomst wanneer het officiële uniform niet gedragen hoeft te worden.  

Opgroeien binnen scouting 

Binnen scouting zijn de leden ingedeeld met leeftijd in zo genoemde 'speltakken'. Onze speltakken zijn gemengd, zowel jongens al meisjes.
Hier vindt u meer informatie over de speltakken.
 

-Dolfijnen
-Zeeverkenners
-Wilde Vaart

De meeste aspiranten beginnen bij de dolfijnen. 
Als dolfijn speel je op en rond het water, dat wil zeggen roeien, kanoën, zeilen, knopen, werken met insignes, afspraken op het water e.d. Soms heb je een weekendkamp of een zomerkamp. Soms slaap je dan in ons clubhuis de andere keer in een tent en een enkele keer slaap je op ons wachtschip “De Rambonnet”. 

Rond de leeftijd van 12 jaar ‘vlieg/zwem je over’ naar de zeeverkenners. Veel zeilen, wrikken, roeien, zeiltheorie en wedstrijden staan dan op het programma. Maar ook onderhoud aan de boten is nodig. Dit wordt vaak afgewisseld met spellen, zwemmen of leuke uitstapjes. In je zeeverkennerstijd werk je toe naar het behalen van een officieel zeildiploma: CWO III. 
De zeeverkenners gebruiken “De Rambonnet” als clubhuis en gaan hier dan ook mee op weekend- of zomerkamp.