Wilde Vaart

De Wilde Vaart (WV) is een speltak voor jongens en meisjes van 16 tot 18 jaar oud. Bij de dolfijnen en de zeeverkenners maakt de leiding het programma en bepalen zij wat er tijdens een opkomst gebeurt. Bij de Wilde Vaart ben je zelf aan zet, je maakt samen je eigen programma met behulp van je begeleider. Jullie bepalen dus zelf hoe een opkomst of kamp eruit ziet. Welke technieken je nog wilt leren of welke diploma’s of insignes je nog wilt halen. Misschien je buitenboordmotor certificaat? Hoe gaaf is dat?! 

Natuurlijk gaat de Wilde Vaart ook op zomerkamp. Samen zoeken jullie een geschikte locatie, regelen jullie het vervoer en de materialen. Met elkaar geef je invulling aan het kamp, opdat het een onvergetelijke tijd wordt. 

Die nieuwe kennis over het organiseren van opkomsten en kampen kan je na je Wilde Vaart tijd gebruiken om leiding te worden bij een van de speltakken. Je kan jouw kennis en enthousiasme overdragen aan een nieuwe generatie. Maar ben je liever nog even een ‘vrije scout’, dan wordt je loods.  

Als loods bepaal je zelf je opkomsten en kampen, zonder hulp van een begeleider. Als loods ondersteun je de groep waar en wanneer zij hulp nodig hebben. Als er te weinig leiding is tijdens een opkomst bijvoorbeeld of met de organisatie van een groepsactiviteit. 

Wordt lid! 

Wil jij ook ervaren hoe het is bij de Wilde Vaart!? 

Kom dan langs en doe mee! Iedereen mag vier keer gratis komen kijken. 
Maak voor de zekerheid een afspraak via leiding@tasmaniagroep.nl dan weet je zeker dat je ons niet misloopt!