Dolfijnen

Houd jij van buitenspelen, nieuwe dingen ontdekken en spannende avonturen beleven? En ben jij tussen de 7 en 12 jaar? Kom dan eens bij onze Dolfijnen kijken. Onze speltak is speciaal voor avontuurlijke kinderen! 

Elke zaterdag verzamelen onze Dolfijnen zich om gave scoutingtechnieken te leren, spelletjes te spelen en het water te ontdekken. 

Scouting Nederland noemt de speltak met kinderen van 7 tot 12 jaar welpen. Omdat wij een watergroep zijn hebben wij ervoor gekozen deze speltak doflijnen te (blijven) noemen. 

Het zomerseizoen 

Van mei tot oktober spelen de Dolfijnen voornamelijk op en rond het water. Met behulp van kano’s en lelievletten leren zij op een leuke en leerzame manier het water kennen. Hoe een zeilboot werkt en de beginselen van roeien en wrikken.  

Het winterseizoen 

Van november tot april blijven de dolfijnen op het land, maar de opkomsten worden niet minder leuk. De Dolfijnen leren technieken als knopen leggen, EHBO, kampvuur maken en koken op kampvuur. Hiermee kunnen zij mooie insignes halen voor op hun uniform. Tevens houden de dolfijnen zich bezig met het onderhoud van het houtwerk van de zeilboten. Schuren en lakken worden afgewisseld met spelletjes spelen, hutten bouwen en koekjes bakken.  

Speciale opkomsten 

Naast de ‘gewone’ opkomsten, die al spannend genoeg zijn. Vinden er gedurende het jaar ook nog speciale opkomsten plaats. Zoals kano wedstrijden, een dag met dolfijnen/welpen uit de regio, met de hele groep naar het zwembad, jump XL of de Efteling, en natuurlijk de Sinterklaasopkomst. Daarnaast hebben we ook opkomsten waarbij wij ons inzetten voor de maatschappij, zoals collecteren voor het goede doel ‘Jantje Beton’.  Ook houden de Dolfijnen opkomsten die langer duren dan de zaterdag. 1 a 2 keer in het jaar houden zij een weekendkamp in het clubhuis, in een tent of op ons wachtschip. Ook wordt er elk jaar een zomerkamp georganiseerd. De dolfijnen gaan dan verder weg dan normaal. Het zomerkamp duurt 5 dagen en wordt altijd de eerste week van de zomervakantie gehouden. 

Tijden 

De opkomsten van de Dolfijnen beginnen elke zaterdag om 11 uur. In de zomer gaan zij door tot 15 uur. In de winter is de opkomst om 14 uur afgelopen. 

Wordt lid! 

Wil jij ook ervaren hoe het is bij de Dolfijnen!? 

Kom dan langs en doe mee! Iedereen mag vier keer gratis komen kijken. 
Maak voor de zekerheid een afspraak via dolfijnentasmania@gmail.com dan weet je zeker dat je ons niet misloopt!