Zeeverkenners

Jongens en Meiden tussen 12 en 16 jaar worden bij de zeeverkenners elke zaterdag uitgedaagd op en rond het water! Tijdens de opkomsten wordt veel besteed aan de praktijk en de theorie van zeilen. Je leert hoe je op een verantwoorde manier met een boot om gaat en hoe je je op het water gedraagt. Bij de Zeeverkenners kan je verschillende officiële diploma’s halen voor roeien en zeilen. 

De Zeeverkenners worden ingedeeld in ‘bakken’, elke bak heeft zijn eigen vlet waar zij verantwoordelijk voor zijn. In een bak is de bootsman/vrouw samen met de kwartiermeester verantwoordelijk over de rest. Als oudere Zeeverkenner krijg je dus de kans om leiding te geven aan je eigen boot. Wat een gave uitdaging! 

Ook gaan we elk jaar op zomerkamp met ons wachtschip de Rambonnet, één van de hoogtepunten in het jaar. We varen dan af richting één van de vele meren in Nederland en overnachten dan ook het hele kamp aan boord van ons wachtschip. 

Scouting Nederland noemt de speltak met kinderen van 12 tot 16 jaar Scouts. Omdat wij een watergroep zijn hebben wij ervoor gekozen onze speltak Zeeverkenners te (blijven) noemen. 

Het zomerseizoen 

Het zomerseizoen begint zodra de lelievletten in het water liggen en eindigt als zij er uitgehaald worden. Over het algemeen duurt het zomerseizoen van mei tot oktober. In dit seizoen is veel aandacht voor het praktische deel van de zeilvaardigheden. Worden de roei- en wriktechnieken geoefend en houden ze wedstrijden met andere watergroepen. 

Het winterseizoen 

Van november tot april liggen de boten op de kant voor onderhoud. Elke bak onderhoud zijn eigen vlet. Schuren, verven en lakken. Tussen spelen de Zeeverkenners vele spelletjes en houden zij zich bezig met scoutingdingen als routetechnieken, wandeltochten en pioneren. Ook wordt de theorie van het zeilen besproken. 

Speciale opkomsten 

Naast de super leuke ‘gewone’ opkomsten, vinden er ook bijzondere opkomsten plaats. Bijvoorbeeld wedstrijden zoals de 12-uursrace, de eilandencup of de roei-, zeil- en wrikwedstrijden (RZW). Denk ook aan opkomsten met andere groepen of juist met alle speltakken van Tasmania of opkomsten waarbij de Zeeverkenners zich inzetten voor de maatschappij door bijvoorbeeld natuurgebieden van afval te ontdoen. Verder hebben de Zeeverkenners meerdere keren per jaar een weekendkamp en natuurlijk 1 keer per jaar het zomerkamp. Die vindt altijd plaats in de eerste 2 weken van de zomervakantie. 

Tijden 
De Zeeverkenners beginnen elke zaterdag om 11 uur. In de zomer duurt hun opkomst tot 16 uur. In de winter eindigt de opkomst om 15 uur.  

Wordt lid! 

Wil jij ook ervaren hoe het is bij de verkenners!? 

Kom dan langs en doe mee! Iedereen mag vier keer gratis komen kijken. 
Maak voor de zekerheid een afspraak via verkennersleiding@tasmaniagroep.nl  dan weet je zeker dat je ons niet misloopt!